Translate

martes, 27 de marzo de 2012

Pujem als Núvols ?


          Pulse para ver la imagen ampliada...




Programa per la la Comunicació i  Dinamització  
de la Societat de la Informació

La seva finalitat és dinamitzar l’entorn on es desenvolupa l’activitat i la vida d’aquestes persones amb l’objectiu d’ajudar-les a 
descobrir com les noves tecnologies  els ajuden 
a realitzar-se personalment, 
a compartir i 
a millorar la comunicació.

No és un curs d’informàtica ni d’Internet però, al finalitzar el programa aconseguim que tots els que participen en el mateix enviïn e-mail, naveguin per Internet i ajudin als seus companys i col·laborin amb els portals de participació ciutadana. 
Aquest és l’indicador que mesura l’eficàcia d’aquest mètode i els seus avenços.


La finalitat és la comunicació, l’important no ho decidim nosaltres, ho decideix cada persona, cada col·lectiu. El nostre objectiu és, primer de tot, entendre el que motiva a cada persona –Internet és el mitjà, no la finalitat- i després ens recolzem en Internet, en el correu electrònic (e-mail) i en la navegació per ajudar a aconseguir-ho.

Altre característica del nostre mètode és que nosaltres anem on estan les persones, ja que les barreres, algunes “invisibles” i altres més perceptibles, impedeixen a aquests col·lectius aproximar-se a la Societat de la Informació. A continuació, creem una xarxa d’orientadors amb persones d’aquest col·lectiu, les quals fan de corretja de transmissió dels coneixements i de les experiències a la resta de persones que conformen el col·lectiu.

El programa Orient@-t

 metodologia i bases

Per assolir els nostres objectius i aconseguir el màxim profit, necessitem realitzar les següents tasques:

a)    Identificar en cada col·lectiu  aquelles persones que tinguin una major predisposició o iniciativa per a ser orientadors i localitzar els recursos existents i la seva disponibilitat.

b)    Sensibilitzar i formar aquests orientadors que seran els encarregats de transmetre i estendre el programa a la resta de persones i el seu entorn.

c)     Dotar als col·lectius de les eines necessàries per desenvolupar la seva tasca d’orientació i comunicació.

d)    Dotar a l’orientador de contactes amb persones properes al seu entorn a les que puguin traslladar els seus dubtes i temors

solusiona

Solusiona

I per aconseguir-ho:

·       Ens recolzem en les estructures i iniciatives ja existents (Agrupacions i Associacions, Ajuntaments, Comarques, Diputacions, Autonomies...) afegint valor. En cap cas volem crear grups nous ni establir diferències entre els que existeixen.

·       Utilitzem els recursos (locals, ordinadors, connexions, ...) existents a cada zona adaptant-nos a la disponibilitat dels mateixos. 
·       Utilitzem metodologies de motivació de les persones orientades als resultats, provades i molt experimentades pel Pacific Institute. Dotem el programa de mecanismes que permetin conèixer amb detall els resultats i  l’evolució del projecte.
·       Dotem a cada persona que participa en el programa, d’un correu electrònic (webmail) sobre el que recolzarà la seva comunicació amb la resta del entorn.
·       Analitzem els elements de comunicació (diaris locals, ràdios, etc.) més propers a cada col·lectiu i  els integrem en el projecte. Ells necessiten continguts d’aquestes zones i col·lectius, i les persones tenen els coneixements i les experiències.

·       Cada projecte, cada grup i cada persona és diferent, ens recolzem sempre en la metodologia però definim les activitats i les finalitats de forma individualizada.
·       Les nostres accions es  gestionen i es duen a terme a través de persones que dediquen la seva activitat professional a aquest fi. És necessari que aquestes persones tinguin recolzament econòmic.

és una iniciativa que neix de la col·laboració entre l’Associació Orient@-T, la empresa especialitzada en Comunicación Tarquinos, la consultora Solu’s i Ona, la Associació InNoGran per l’impuls de la comunicació i diferents col·lectius de gent gran (lagentgran.com, losmayores.com) que han estat  pioners en l’experimentació d’aquest programa.





Entre els sectors d’activitat als que es va a presentar el programa destaquen:

Operadors de Telecomunicacions, Software per a Ordinadors, Entitats Financeres, Ordinadors, Equips de Telecomunicacions, Assegurances, Salut, Alimentació, Automoció,  Ministeris, ...

Els patrocinadors també podran dotar d’equipament i eines que facilitin o facin àgil el desenvolupament dels programes d’equips, conectivitat, eines de desenvolupament (Tablet-PCs, WiFis, Cameres digitals, Portàtils, PCs, ...)

Andreu Campanario Ponga




Associació per l’impuls
de la comunicació 
promotora del “programa”    
Generació i Animació de una xarxa de Comunic@d’or s
Generación i Animación de una red de Comunic@d’or es
Qorners    
    
Per què ens agraden tant els somnis del futur com les histories del passat sabem que ................totes les èpoques de la vida tenen la seva aventura !

Por que  nos gustan, tanto los sueños del futuro como las historias del pasado sabemos que................todas las épocas de la vida tienen su aventura!

No hay comentarios:

Publicar un comentario